Some legs

 
Igår blev det ben och rumpa som tränades. Ett riktigt bra pass, och snart får vi rutin på dt hela och kan avancera till en helt ny nivå. Snart är rumpan lyft några cm och shortsen kan bäras med stolthet. Ska bara bli lite varmare. 
 
När rutinen kommer kommer också övningarna. Det är någonting som lovas!
 
Ben som dessa, tack!
 

Bad days

Såklart ska det komma lagom till att träningen blir rutin. Den där frossan och förkylningen. Så igår ställde jag in träningen, Loiuse fick tränba för oss båda så jag kunde kurera mig, tror inte det är värt att riskera någonting. Onsdag känns som en vettigare dag att satsa på. Och erftersom jag mår så pass mycket bättre idag var det värt det.
 
 
Ibland behöver man en dag med godis, blåbär och blodapelsin.

Follow, follow

Följ min blogg med Bloglovin 
 

Change of plans

Det blev ingen cardio. Vi sköt på det lite och köttade ben och rumpa istället. Var rätt gött att gå hem från gymmet sedan. Dog på ett ungefär. Men det är värt det. 
 
Snart lämnar vi det här 
 
Och får lite mer av dethär
 

Före bilder

Jag funderar på att lämna ut mig, på att lägga upp bilderna jag tagit. De som så fint klassas som före bilder. Så att ni kan se vad jag utgår från. Men jag vågar inte riktigt. För då kommer man se vad som sker med mig. Då kommer man kunna granska. Men jag har dem i iPhonen, och kanske. Men bara kanske kommer de upp senare. Annars får ni ge er till tåls tills det finns bilder att jämföra med. 
 
 
Däremot kan ni få en bild av mig, så ni på ett ungefär kan se vad som utgås ifrån. Det är ju alltid någonting!

Ett bra pass

 
Vi provade lite nya övningar idag, en del med medicinbollar bland annat. Ska bara få in knycken på det hela riktigt. Annars är det mycket med den egna kroppen, men även en del vikter och lite maskiner som gäller. Personligen föredrar jag att köra ganska mycket med egen vikt/lösa vikter. Just för att det tar mer och man kan anpassa det på ett sådant vis så att man verkligen kommer åt musklerna. 
 
 
 
Planderade in ett pass imorgon också, cardio på mitt vis. 15, 15, 15. Just pågrund av att det är så jäkla tråkigt med cardio. Så varierar man sig lite på maskinerna så har man snart kommit upp i en timma. Och lite go stretch för att värma upp riktigt inför helgen. 

Morgon

Sitter på bussen Påväg till jobbet, vet ärligt inte när jag slutar idag. Ska försöka ta reda på det så snart som möjligt. För efter det blir det till att köra ett grymt bålpass, både styrka och flexibilitet. Vi ska inte kunna skratta i helgen, så mycket ska vi satsa.


Vilodag

Idag har det tagits vilodag från träningen, någonting som inte får underskattas. Kroppen måste få återhämta sig. Dock blev det en liten promenad för att få rört lite på mig. Det är ungefär vad som är lagom en dag som denna. 
 
 
 
Snart blir det käk på stan och bio med Fanny och Reb, lite gott godis och så. Yes, please!

A new.


Fy fan asså

Igår var det armarna som fick tightas upp, och ja. Det känns. Det blev ett hårt pass för dem, men ska man få dem perfekt tonade så får man ta i. Vi körde även på premiär i bänkpressen för att få in lite bröst i det hela. Innan har det varit i maskin, men känns bra att köra en del på lösa vikter också. Det tar ju mer. 
 
Som ni förstår kör vi inte på upplägget att bara köra vissa muskler varje gång, utan vi väljer att köra en grupp. Ex. Armar. Det är mestadels för att tiden inte räcker till för oss just nu, vi kör ungefär tre gånger i veckan ihop och då delar vi upp muskelgrupperna så. Lite kondition därimellan. Den kommer vi att dra igång mer på om en månad. En sak i taget helt enkelt. 
 
 
Det här med att hitta det man  strävar efter i armväg på internet är svårt, antingen har tjejerna inga armar alls eller så har de för mycket. Man vill ju att det ska synas, utan att se för manligt ut. Sedan kom jag och tänka på en av världens vackraste kvinnor, Candice. Såklart att hon löst armarna!

Magen

Jag har på något vis alltid haft en besattenhet av magar, vill ha min sådär perfekt platt och fin men samtidigt ska musklerna synas. Ja, lite som på bilderna nedan. Och jag var nästan där för ett år sedan, så dit är ett steg på vägen. 
Kommer således att köra ett visst fokus på magen vad gäller träningen, ska göra minst en magövning varje träningspass. Och en gång i veckan träna med bara magen i fokus. Sitter just nu och lägger upp passen för mig och en vän, som jag tränar med. Allt för att få ut det mesta av träningen varje gång och för att inte bli distraherad på plats. 
 
 
 
 

Målet med min träning.

Nyligen gjorde jag en bodyscanning och det är den jag kommer utgå från. Mått kommer självklart att finnas med, och vikten, men inte på ett sådant sätt. Dock behöver man ju kunna mäte resultaten på något vis. Och därför kommer annat spela in. Däremot kommer jag att om 3 månader göra ytterligare en scanning. Och det är då jag får resultatet, sedan är det ytterligare en innan sommaren. 

 

Men vi börjar med vad jag utgår ifrån. 

Min vikt: 49 kg.
Fettprocent: 18,2%
Muskelmassa: 38,6 kg
Benmineral: 2,1 kg
Viloförbränning: 1247 kcal

Så som ni förstår vill jag inte tappa i vikt speciellt mycket, däremot vill jag flytta den lite. Jag vet att jag enligt "standard" redan ligger på en låg procnthalt av fett. Men då jag inte har den kroppsformen som gör att jag har former alls så är mitt mål att faktiskt minska denna, till ungefär 13-15% och desutom gärna öka min muskelmassa en del. Här vet jag inte vad som är möjligt men jag hoppas på att det som försvinner i fettprocent hoppas jag på att öka i muskler, och gärna lite till. 

 

Så nu vet ni detta om mig. Tänker att jag lägger ut lite inspiration senare ikväll eller imorgon. 


Vi börjar såhär

En ny blogg, vid sidan av den jag redan har, kräver i sig en liten presentation av mig själv. Så att ni vet vem som ligger bakom.

 

Mitt namn är Sara, jag är 23 år och bor i Göteborg. Anledningen till att jag börjar med denna bloggen här, och inte bara kör i min gamla är målgruppen. Där är det mycket mode och skönhet. Här vill jag lägga fokus på träningen. Och varför nu? För att jag under det senaste året totalt tappat det med träning. Jag har tränat väldigt sporadiskt och inte kommit någon vart. Jag var påväg åt rätt håll, men jag tappade det. Troligtvis är det pga min totala brist på karaktär och diciplin. Tröttnar jag så tröttnar jag och att göra resan ensam är svår. Även för någon som verkligen har förutsättningarna. 

Nu har jag sällskap på resan, vilket gör att jag nu när vi är i startfasen har någon som faktiskt sitter och väntar på mig. Någon som jag inte kan svika trots att jag ligger och sover pga utmattning och sömnbrist. Jag tar mig till gymmet ändå och mår såklart bättre. Och det är här ni har mig nu, i starfasen på en ny livsstil. Men jag kommer ändå ha vissa saker jag inte tänker offra, det ska ni vara på det klara med. Jag tänker inte offra chips, öl eller ost. Och ska jag vara ärlig så behöver jag inte det. För jag har inga önskningar om att gå ner i vikt. 

Så vad ni får följa här är egentligen en rätt så vanlig tjej, som inte gillar ordet lagom, som inte nöjer sig med det. Men som inte tänker lägga mitt liv på träningen, en stor del absolut, men inte livet. Jag kommer fortfarande att dansa mig genom helgerna, och äta det jag är sugen på. Men jag vet att det blir mindre av det, för när man väl kommer in i det så vill man hellre upp och springa  på en lördagsmorgon. Och man vill helt plötsligt äta rödbetor med fetaost istället för godis. Sedan säger jag inte att jag inte ska lägga om kosten, men jag tänker inte vara så strikt. 


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.